Veelgestelde vragen

 

Veelgestelde vragen voor studenten & starters

Voor wie is Tax-jobs.nl?

Tax-Jobs.nl is voor studenten en starters (tot drie jaar werkervaring) met een fiscale achtergrond. Ben jij een student of starter van een van de volgende studies, dan ben je hier aan het goede adres.

 • Fiscaal, recht en economie (met ingang van eind 2018 Finance, Tax and advice) (hbo)
 • Fiscaal recht (wo)
 • Fiscale economie (wo)

Hoe kan ik me registreren?

Wil jij je registreren? Ga dan naar de pagina student | starter, klik onderin op de button 'Profiel aanmaken'.  Je komt dan uit op het registratieformulier. Je kunt ook op de inlogbutton rechts bovenin klikken.

Hoe log ik in?

Klik op de gouden button 'Inloggen' rechts bovenin. Vul je e-mailadres en wachtwoord in. Nog geen profiel? Ga dan naar het blok student | starter klik op de button registreren. Tijdens het registratieproces maak je vervolgens een wachtwoord aan waarmee je de volgende keer kunt inloggen.

Hoe vraag ik een nieuw wachtwoord aan?

Ben jij je wachtwoord vergeten? Geen probleem! Wanneer je in het inlogscherm zit, zie je links onderin 'wachtwoord vergeten' staan. Klik hierop en je krijgt een link toegestuurd waarna je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

Hoe maak ik een job alert aan?

Heb jij al een profiel? En wil je direct vernemen wanneer een passende vacature online is gezet? Maak dan een job alert aan, het is zo gebeurd. Volg onderstaande stappen.

 1. Log in en ga naar 'Persoonlijk profiel'
 2. Ga naar 'Profiel' en vul de volgende gegeven in of aan: 'Ik ben een...', 'opleidingsniveau', 'soort vacature' en 'regio'
 3. Ga naar 'job alert' en vink aan 'ja, activeer mijn job alert'
 4. Klik op 'job alert bijwerken'
Vanaf nu ontvang je een direct een e-mail wanneer een nieuwe vacature gepubliceerd is die matcht met jouw zoekcriteria. Wil je geen job alerts meer ontvangen? Dat kan ook op deze pagina.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Bij registratie geef je het RB toestemming om je gegevens op te nemen in de database. Dit betekent dat jouw gegevens zichtbaar zijn voor werkgevers die zoeken in de studentenprofielen. Wil je dit niet? Log dan in onder 'Persoonlijk profiel' en ga naar 'Privacy' . Hier kun je je profiel verbergen voor werkgevers.

Hoe kunnen werkgevers mij vinden?

Zorg dat je je registreert en maak een profiel aan. Met dit profiel kom je in de cv-database waarin alleen geregistreerde werkgevers direct op de door jou ingevulde kenmerken kunnen zoeken.

Hoe verwijder ik mijn persoonlijke profiel?

Ga naar 'inloggen' ga vervolgens naar je persoonlijke profiel en klik op 'Verwijder account'. Vul nogmaals je wachtwoord in en klik op de button 'Verwijder account'.    

Zijn er kosten verbonden aan het solliciteren via Tax-jobs.nl?

Nee! Tax-jobs.nl is een gratis platform.

 

Veelgestelde vragen voor werkgevers

Welke organisaties kunnen vacatures plaatsen op Tax-jobs.nl?

Tax-jobs.nl is toegankelijk voor iedereen, maar alleen een RB-lid of een kantoor waar een RB-lid werkt, kan zich registeren en vacatures plaatsen. Deze nieuwe service is dus exclusief voorbehouden aan RB-leden en hun kantoren. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op via tax-jobs@rb.nl of bel ons op 0345-547000.

Welke studenten en starters schrijven zich in op Tax-jobs.nl?

Tax-jobs.nl is ontwikkeld om vraag en aanbod op de fiscale arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Studenten en starters van de volgende fiscale opleidingen kunnen zich registeren:

 • Hbo Fiscaal, recht en economie (met ingang van eind 2018 Finance, Tax and advice)
 • Wo Fiscaal recht
 • Wo Fiscale economie

Hoe bereik ik potentiële nieuwe stagiaires en talentvolle starters?

Door jouw organisatie online te registeren. Op werkdagen wordt deze registratie binnen 24 uur gecontroleerd. Zodra deze goedgekeurd is, ontvang je inloggegevens en heb je direct toegang tot Tax-jobs.nl en kan de zoektocht naar jong fiscaal talent beginnen.

Zijn er kosten verbonden aan het plaatsen van een vacature?

Nee! Tax-jobs.nl is een gratis platform.

Hoe verwijder ik mijn werkgeversaccount?

Werkgevers kunnen hun account niet zelf verwijderen op Tax-jobs.nl.
Men kan een verzoek tot verwijdering indienen via tax-jobs.@rb.

 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via tax-jobs@rb.nl of bel ons op 0345-547000.

 

Schrijf je in voor de RB Studenten Nieuwsbrief

 • Wil jij weten hoe het is om als RB te werken in de mkb-adviespraktijk? Ontvang je graag nieuws over het beroep van belastingadviseur of wil je graag leuke tips en een actueel aanbod van fiscale stages of startersvacatures ontvangen? Laat je gegevens achter en schrijf je in voor de periodieke nieuwsbrief van RB Studenten.